BR-Lekers historie

Historien om BR-Leker startet i 1950. Ekteparet Edith og Børge Rasmussen startet en aviskiosk i Roskilde, Danmark. I kiosken solgte de i tillegg papirartikler og festartikler. Hvert år rundt jul skjønte Edith og Børge at leker også var svært populært blant kundene. 

Men det var ikke før i 1963, da sønnene Bjarne og Henrik Gjørup kom inn i virksomheten, at de bestemte seg for å gjøre om aviskiosken til en spesialbutikk med leker. Navnet var BR-Leker, inspirert av Børges initialer. Ideen kom fra Henrik Gjørup – en av Børge og Ediths to sønner. Han tilbrakte en periode i USA i 1962 der han lærte om detaljhandelskjeder. Deretter introduserte han ideen for broren og faren, som syntes det var et spennende forretningskonsept, og sammen la de grunnlaget for det som er kjent som BR-Leker i dag.

Fra én butikk til en stor butikkjede

Allerede i 1963 åpnet den andre BR-Leker-butikken i Slagelse i Danmark, og i løpet av de neste årene åpnet de en ny butikk hvert eneste år. Senere vokste butikkjeden enda raskere, og i dag er det BR-Leker-butikker i Danmark, Norge, Sverige, Finland og Nord-Tyskland – rundt 250 butikker i Nord-Europa.

 

I 2016 solgte Gjørup-familien deler av BR til investeringsselskapet EQT.