Black Friday – leker i massevis

Black Friday kommer fra USA og er en fast årlig tradisjon som alltid er i november – fredag ​​etter Thanksgiving. Da Black Friday ligger så nært julen, utnytter veldig mange mennesker dagen til å få startet julegavehandelen, og dagen har derfor vært den største og travleste shoppedagen i USA siden 2005. De vanvittig mange, og ikke minst gode tilbudene resulterer hvert år i uendelig lange køer både rundt om butikkene, men også på gatene der trafikken nesten er ute av kontroll. Noen år har det til og med vært så ille at det flere steder i USA har blitt varslet om voldsomme slåsskamper, fordi folk helt enkelt er så desperate etter å komme først til de gode tilbudene.

I andre land er man ikke helt så drastisk når det kommer til å handle på Black Friday. Selv om mange er villige til å stå i lang kø for å få akkurat de tingene man har utsett seg, så det er sjelden i tråd med amerikanernes intensive jakt.

Det har gjennom årene vært flere forskjellige forslag til hvorfor dagen heter Black Friday. En godt bud er at det amerikanske politiet opplever kaostilstander på veiene, i butikkene, ja nærmest over alt, og at de derfor hvert år er nødt til å gripe inn for å unngå en mindre borgerkrig. Derfor sier man at det nettopp er det amerikanske politiet som i sin tid har funnet på navnet.

Black Friday – et verdenshit!

I dag forbinder noen begrepet Black Friday med å være et synonym for de store inntjeningene som butikkene gjør på dagen. Men kanskje det i virkeligheten er opp til hver enkelt å avgjøre hvordan ordet bør tolkes. Uansett, Black Friday er en veldig god mulighet for butikker og webshops til å få skutt i gang julehandelen. De fleste fysiske og online butikker deltar på dagen. Noen med større, flere og bedre tilbud enn andre, men uansett konkurrer alle om din oppmerksomhet og din pengepung. På en dag som denne er det mulig å gå på Black Friday jakt i både kles- og skobutikker, men også i matbutikker, elektronikk- og boligbutikker.

I andre land enn USA er fenomenet Black Friday en relativt ny tradisjon som først slo igjennom på ordentlig rundt 2013. Men dagen ble raskt en stor ting rundt omkring, og fordi gode tilbud alltid er populære, er Black Friday blitt en av de største handelsdagene verden over – og hermed er det visst avgjort at det ikke kun er amerikanerne som har tatt tradisjonen til seg. Black Friday er virkelig en festdag for shoppeglade mennesker – for store og små. Uansett om du først har hørt om fenomenet nå eller om du er rutinert Black Friday-fan vil vi hos BR veldig gjerne invitere deg inn i vår verden av gode tilbud og rabatter.

Hvordan forbereder du deg på Black Friday

Er du en av de som har tenkt å jakte ned noen av de mange tilbudene, er det en god idé å være litt forberedt, og dette er uansett om du har tenkt deg å shoppe på nettet eller i de fysiske butikkene. Hvis du gjør deg noen bestemte forberedelser, er det større sjanse for at du får tak i noen av de tingene du vil ha, før de blir revet vekk av andre tilbuds-sultne nordmenn.

En av de tingene du kan gjøre er å bestemme på forhånd hvilke produkter du går etter. Det er som regel ikke tid til å gå å titte og hyggeshoppe, for da forsvinner de gode tilbudene rett foran nesen din. Hvis du vet hva du går etter kan du raskere finne fram til det, og sikre at det blir ditt. Treff samtidig raske beslutninger når du finner det du vil ha. Ofte er det helt utrolige tilbud på bestemte produktgrupper, og folk står derfor gjerne i kø i flere timer for å få fingrene i disse. Du bør derfor ha god tid, hvis du leter etter veldig populære varer.

Finn den perfekte adventsgaven til barnet ditt

Hos BR gleder vi oss til å åpne opp dørene til Black Friday. Som forelder er det selvfølgelig en opplagt mulighet til å finne adventsgaver til barna, og med de mange gode tilbudene får du råd til å skjemme dem bort litt ekstra. Hvis barnet ditt er fan av kreative leker, finner du hos oss et stort utvalg av nettopp dette. Vi har massevis av leker til å stimulere barnet ditt – til og med et hav av forskjellige farger, materialer og former. Så hvis barnet ditt er en kreativ sjel, er det hos BR mulighet for å tilføye noen nye, stimulerende leker til samlingen.

Er det en liten ingeniør, bygningsingeniør eller arkitekt gjemt i magen til barnet ditt har du også kommet til det helt riktige stedet. Hos BR finner du nemlig akkurat de produktene som de kreative barna dine leter etter. Byggesett i forskjellige former og materialer er opplagte emner til Black Friday-kurven. Det samme er modelleire i alle farger og former. Her er det bare fantasien som setter grenser for ditt barns lek. Drager, sandslott, søte kaniner og lekre kaker er bare noen av de mange morsomme tingene barnet kan kaste seg over. Og bare vent og se – du får sikkert lyst til å være med.

Er barnet ditt i stedet glad i dyr? Se gjennom vårt utvalg av bamser og kosedyr. De godhjertede plysjdyrene elsker å være med på alle tenkelige leker, og barnet ditt vil med garanti også elske dette når han eller hun kommer hjem fra skolen. Bamser, hånddukker, fantasidyr og tegnefilmsfigurer er bare noen av de tingene du finner hos BR. I tillegg er det mange andre ting som vil være opplagte å gå etter på Black Friday. Du finner et univers av leker til den kreative leken, til uteleken, den interaktive leken, til underholdningen og mange andre ting som med garanti vil holde barnet ditt i gang i mange timer uansett alder og kjønn.

Black Friday hos BR

Gjør deg klar til det store Black Friday-løpet hos BR. Det kommer til å florere med super gode tilbud, og da er det bare å shoppe løs. Vil du gjerne få unnagjort julegavene i god tid? Da er det en opplagt mulighet til å stryke mange av dem fra listen på Black Friday. Hos BR har vi alt barnet ditt drømmer om – alt fra søte bamser, morsomme spill og kule leker generelt – og nå kan du være heldig å finne mye av det for svært lite penger. Øverst på denne siden finner du kategorier, merker og inspirasjon som gjør det mulig for deg å bli klokere på hva du skal kjøpe hvis du er i tvil. Fastelavn er ikke langt unna, så kanskje det var en god idé å ta en titt på utkledning og tilbehør. Barnet ditt har sannsynligvis allerede en idé om hva han eller hun vil være, så det er aldri for tidlig å begynne planlegningen. Og så er det også alltid moro å leke utkledningsfest hjemme – så kostymer og utstyr er alltid en god ting å ha liggende.

Black Friday er rett rundt hjørnet, så forbered deg godt og væpne deg med tålmodighet når du beveger deg ut i tilbudsløpet. Hold styr på gaver, adventsgaver og kalendergaver i god tid, og bruk desember måned på hygge og julebakst med familien i stedet. Hvis du vil ha et lite overblikk over de kommende Black Fridays får du datoene her:

2017 – Fredag d. 24. november 2017
2018 – Fredag d. 23. november 2018
2019 – Fredag d. 29. november 2019